Priznanja i nagrade povodom 50 godina Ronilačkog kluba Sisak

You are currently viewing Priznanja i nagrade povodom 50 godina Ronilačkog kluba Sisak

Priznanja povodom 50 godina aktivnog rada Ronilačkog kluba Sisak. Priznanja i zahvalnice uručene su institucijama i pojedincima na proslavi pedesete obljetnice kluba koja se održala 07. studenog 2023. godine.

U nastavku pročitajte tko je sve  aktivno sudjelovao u stvaranju prvih 50 godina povijesti Ronilačkog kluba Sisak.

Priznanja za najuspješnije sportaše kluba

Dubravka Šebek u disciplinama plivanje perajama i ronjenje na dah višestruka je prvakinja Hrvatske, rekorderka i reprezentativka u juniorskoj i seniorskoj konkurenciji. 2006 godine proglašena je sportašicom grada Siska a najveći uspjeh ostvarila  na Svjetskom prvenstvu na Tenerifima plasmanom na 5 mjesto za što je ostvarila prvu kategoriju vrhunske  sportašice Hrvatskog olimpijskog odbora.

Marko Milatović dugogodišnji je i višestruki reprezentativac Hrvatske u čak tri discipline – plivanje perajama, ronjenje na dah i daljinsko plivanje perajama. Višestruki je osvajač naslova prvaka Hrvatske i rekorder s velikim brojem rekorda.  1997 godine proglašen je najuspješnijim mladim sportašem grada Siska a niz je nastavio 98-99 i 2000 kada je tri puta za redom proglašavan najuspješnijim sportašem grada Siska. Najveći uspjeh na međunarodnom planu bio je plasman na 6. mjesto na Europskom prvenstvu za što je ostvario drugu  kategoriju vrhunskog  sportaša Hrvatskog olimpijskog odbora.

Priznanje za iznimne rezultate i postignuća

Dalibor Andres  osvojio je naslov prvaka Hrvatske i pobjednik je Kupa Republike Hrvatske u podvodnoj fotografiji – “Memorijal Antun Gavranić“. Kao reprezentativac Hrvatske više puta nastupio na Europskom i Svjetskom prvenstvu. 2017. godine sudjelovao je na Svjetskom prvenstvu u podvodnoj fotografiji koje se održalo u mjestu La Paz u Meksiku i na tom natjecanju osvojio je zlatnu medalju u kategoriji close-up i postao svjetski prvak.

Plaketa (Zahvalnica) članovima za iznimni doprinos u razvoju kluba

Dr. Kurpes Mladen više od 40 godina brine o zdravstvenoj komponenti ronjenja u klubu i prati sve nastavne i natjecateljske  klupske aktivnosti kao klupski liječnik. Uz to svojim ugledom i doprinosom u ronilačkim aktivnostima kao predsjednik Zdravstvene komisije na razini Hrvatskog ronilačkog saveza znatno je podigao značaj i ulogu našeg kluba u Sisku i Hrvatskoj.

Zdenko Novak član je kluba više od 45 godina i ronilac je najviše kategorije. Njegov doprinos u tehničkom, sportskom i svim ostalim segmentima ronilaštva na najvišoj je mogućoj razini. Posebno se istaknuo prilikom izvođenja složenih ronilačkih radova kako za potrebe kluba i u privredi tako pri iznimno zahtjevnim inženjerskim radovima za vrijeme Domovinskog rata.

Marijan Sokolić član je kluba više od 35 godina. Ronilac s tri zvjezdice, natjecatelj i tehnički referent  za sve vrijeme obavljao je važne dužnosti u klub. Od 1992 postao je predsjednik kluba i kao najdugovječniji predsjednik 30 godina je bio čelni čovjek kluba. U njegovo vrijeme postignuti su najveći uspjesi kluba.

POSTHUMNO

Željko Bogdan je bio dugogodišnji član kluba ronilac sa tri zvjezdice i kao tajnik kluba ostvario je iznimne rezultate na razvoju kluba. Bio je jedan od vodećih sportaša i voditelja sportskih aktivnosti te ronilačkih radova i usvajanja nove  tehnike. Uspješno je djelovao na polju razvoja ronilaštva u Sisku i Hrvatskoj. Na njegov poticaj u rujnu 1991 osnovana je ronilačka postrojba sastavljena od članova kluba koja je aktivno sudjelovala u Domovinskom ratu.

Igor Furlan tajnik kluba i osoba koja je uvela informatičko praćenje u rad kluba. Bavio se podvodnom fotografijom, sportom i posebno ronjenjem na dah. Ostat će zapamćeno da je u 48 godini na svom prvom nastupu osvojio srebrnu medalju na 2.državnom prvenstvu u dinamici. Omiljen od članova kluba i natjecatelja diljem Hrvatske bio je dobri duh našeg kluba.

Plaketa (Zahvalnica) za pojedince - za osobit doprinos i pomoć u razvoju kluba

Akademik profesor dr. sc. Ante Markotić najdugovječniji je predsjednik Hrvatske zajednice tehničke kulture točnije od nastanka i formiranja slobodne Hrvatske 1990 do 2015 godine. Svoju aktivnu ulogu u tehničkoj kulturi započeo je još 1970 godine osnivanjem općinskog vijeća Narodne tehnike Sisak. Jedan je od osnivača Ronilačkog kluba Sisak u to vrijeme Kluba podvodnih aktivnosti Sisak.

Kroz cijelo vrijeme postojanja aktivno je pomagao rast i razvoj kluba. U znak zahvale i priznanja na dodjeljuje mu se posebna PLAKETA.

POSTHUMNO

Marko Vidović dugogodišnji  tajnik Zajednice tehničke kulture grada Siska i Županije Sisačko Moslavačke od osnivanja nadalje. Marko ima velike zasluge na provedbi ciljeva tehničke kulture u Hrvatskoj i udrugama našeg grada i županije. Njegov rad bio je prepoznat i na državnom nivou pa je dobitnik najviših priznanja u tehničkoj kulturi. Dokazani prijatelj kluba i rado viđen kao  gost na našim manifestacijama, natjecanjima i Skupštinama.

 

Sponzori i donatori – dodjeljene zahvalnice za pomoć u organizaciji proslave i radu kluba

 1. Applied Ceramics
 2. CIOS Grupa
 3. Poliklinika i optika Optotip
 4. Obrt Milan Božić
 5. Šumarstvo Rožić
 6. Blečić d.o.o.

Zahvalnice predstavnicima institucija i medija za dugogodišnju uspješnu suradnju

GRAD SISAK

SISAČKO MOSLAVAČKA ŽUPANIJA

HRVATSKI RONILAČKI SAVEZ

ZAJEDNICA TEHNIČKE KULTURE GRADA SISKA

ŽUPANIJSKA ZAJEDNICA TEHNIČKE KULTURE SMŽ

ZAJEDNICA SPORTSKIH UDRUGA GRADA SISKA

ZAJEDNICA SPORTSKIH UDRUGA I SAVEZA SMŽ

ŠPORTSKO REKREACIJSKI CENTAR SISAK

KAPETANIJA SISAK

KONZERVATORSKI ODJEL u SISKU – Ministarstva kulture i medija

MINISTARSTVO UNUTARNJIH POSLOVA, RAVNATELJSTVO CIVILNE ZAŠTITE, SLUŽBA CIVILNE ZAŠTITE SISAK

GRADSKI MUZEJ SISAK

TURISTIČKA ZAJEDNICA GRADA SISKA-

TURISTIČKA ZAJEDNICA SISAČKO MOSLAVAČKE ŽUPANIJE

VATROGASNA POSTROJBA GRADA SISKA

ŠPORTSKO RIBOLOVNI SAVEZ SISAČKO-MOSLAVAČKE ŽUPANIJE

KKK ODRA SISAK

HGSS

KPA ADRIA KRALJEVICA

Priznanje za neprekinuti dugogodišnji rad u klubu povodom 50 godina aktivnog rada Ronilačkog kluba Sisak

30 I VIŠE GODINA

 1. Klaić Ružica
 2. Furlan Ninoslav
 3. Sokolić Irma
 4. Sokolić Marijan
 5. Febo Krešimir
 6. Cigler Davor

40 I VIŠE GODINA

 1. Novak Zdenko
 2. Kopač Stevo
 3. Kurpes Mladen
 4. Horvatić Mladen

50 GODINA

 1. Crljenica Javorko

PRIMLJENA PRIZNANJA ZA KLUB

Povodom 50 godina aktivnog rada Ronilačkog kluba Sisak Klubu su uručene plakete kao priznanje za uspješan rad od Hrvatskog ronilačkog saveza, Zajednice sportskih udruga grada Siska, Zajednice tehničke kulture grada Siska