Ronilački klub Sisak osnovan je 1972. godine pod imenom Klub Podvodnih Aktivnosti Sisak. Od tada kontinuirano djeluje neprekidno provodeći planirane programske zadaće. Tijekom dugogodišnjeg postojanja klub je osposobio i školovao oko 500 ronilaca raznih kategorija od ronilaca na dah do najviše, instruktorske kategorije. Klub je udružen u Zajednicu tehničke kulture Hrvatske, Zajednicu športskih udruga i u matičnu ronilačku organizaciju Hrvatski ronilački savez (HRS). Preko HRS-a klub je član Hrvatskog olimpijskog odbora i CMAS-a, svjetske ronilačke organizacije tako da mu je osigurano i mogućnost međunarodnih službenih nastupa.
Klub je organiziran u skladu sa Statutom koji propisuje načine upravljanja i organizaciju. U klubu djeluje nekoliko sekcija: športska, ekološka, foto i hidroarheološka. Sve aktivnosti provode se na osnovu Plana i programa rada, a klub organizira i provodi u skladu s istim odlaske i nastupe na razna natjecanja i akcije. Za sve članove organiziraju se stažna i trenažna ronjenja na moru i rijekama, osigurava treninge na bazenu te korištenje drugih športskih objekata i prostora.
Posebno je važno istaknuti natjecateljsku stranu bavljenja ronilačkim športom jer je najveća aktivnost usmjerena upravo na tu aktivnost i najveći uspjesi kluba vezani su uz ostvarene rezultate na natjecanjima. Cijeli niz izvrsnih plivača perajama i ronioca uspio je zahvaljujući zahtjevnom treniranju, ali i odličnim uvjetima na bazenu SRC Sisak, ostvariti visoke norme koje su najčešće bile u nivou ili iznad državnih rekorda, i osigurati ulazak u reprezentaciju Hrvatske.

Arhiva stažnih ronjenja i tečajeva

Arhiva sportskih ekipa

Veliki broj članova kluba za vrijeme Domovinskog rata i neposredno poslije, za postrojbe Hrvatske vojske i Civilne zaštite ostvario je veliki broj ronjenja izvršavajući i najsloženije inženjerijske radove pod vodom i uklanjajući minsko-eksplozivne naprave te neeksplodirane projektile iz rijeke Kupe, a za doprinos je više puta nagrađen priznanjima i zahvalnicama. Za potrebe Civilne zaštite klub je više puta djelovao na spašavanju imovine i ljudi za vrijeme katastrofalnih poplava i nesreća vezanih uz rijeke.