Podvodne vještine PDF Ispis E-mail

     Tradicionalno su natjecanja u podvodnim vještinama najatraktivnija i na njima sudjeluje najveći broj natjecatelja.

     Natjecanje u podvodnim vještinama dostupno je većini ronilaca jer nije isključivo športska disciplina koja pretpostavlja izvrsnu fizičku pripremljenost nego zahtjeva i spretnost, tehnička znanja i sposobnosti. Izrada i rukovanje raznim tehničkim pomagalima i rekvizitima posebno kod mladih razvija tehničku kulturu na najizravniji način. Natjecanja u podvodnim vještinama skup su natjecanja na nivou državnih prvenstava.

     Podvodne vještine spadaju u discipline koje se održavaju u vodama gdje je vidljivost veća od 5 metara. Natjecanje u podvodnim vještinama održava se na moru i na bazenu, a zajedničko im je da se staza sastoji od cijelog niza zapreka koje se savladavaju pod i nad vodom, a jedina razlika je što se na moru odvija i dio orijentacijskog ronjenja. Ekipa se sastoji od 2 natjecatelja koji se koriste raznim tehnikama plivanja i ronjenja da bi savladali zapreke.

     Za mlade  natjecatelje bez položenog ronilačkog ispita za autonomnog ronioca organizirana je disciplina “BRZO I VJEŠTO” gdje natjecatelji nastupaju individualno. Disciplina “brzo i vješto” je predviđena za kategorije mlađih kadeta, kadeta i juniora. Ujedno je to disciplina predviđena za kategoriju ronilaca na dah i izuzetno je popularna kod mladih.

Ažurirano Četvrtak, 30 Travanj 2009 17:20